Taalmaatjes tegen laaggeletterdheid

REGIO – Wonen Plus Welzijn werft vrijwilligers die in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon laaggeletterden willen begeleiden, zodat deze mensen beter aan de maatschappij kunnen deelnemen.

Ongeveer 2,5 miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Daardoor kunnen zij bijvoorbeeld moeite hebben met het invullen van formulieren, betalen van rekeningen, een treinkaartje kopen of voorlezen aan de (klein)kinderen.

Een taalmaatje is een vrijwilliger die laaggeletterden ondersteunt en begeleidt bij het verbeteren van de taalvaardigheid. Taalmaatjes krijgen een training via Stichting Lezen en Schrijven en een goede begeleiding van Wonen Plus Welzijn.

Voor de gemeente Hollands Kroon kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Angelique van Beckhoven via a.vanbeckhoven@wonenpluswelzijn.nl. Voor de gemeente Schagen kan dat bij Sandra van der Vaart via s.vandervaart@wonenpluswelzijn.nl. Of u kunt bellen met 0224 – 27 31 40.


Publicatiedatum: 3 augustus 2022
Categorie: Overig nieuws
Aantal views: 136
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: