Taakstraf voor man uit Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – De 29-jarige M.L uit Anna Paulowna, die in mei een automobilist mishandelde en later in de maand een vrouw bedreigde met een mes, heeft een definitieve taakstraf van 100 uur gekregen waarvan 40 uur voorwaardelijk. Dat meldt HBPMedia.  

Officier van justitie Gerritsen noemde het gebeuren een kwalijke zaak. De officier van justitie prees de medewerking die L. toonde tijdens het onderzoek van o.a. het O.M., de reclassering en de psycholoog. Het O.M. vroeg naast de taakstraf ook gevraagde schadevergoedingen voor de materiële en immateriële schade toe te kennen.

Advocaat mr. Polderman ging in zijn pleidooi in op de mogelijke minder toerekeningsvatbaar zijn van cliënt ten tijde van de twee zaken. Door de psychoses van zijn cliënt vroeg de raadsman of de politierechter hier rekening mee wilde houden.

De politierechter ging deels mee met de vragen van de advocaat maar volgde toch de eis van het O.M. . L. liet na de uitspraak weten niet in hoger beroep te gaan, ook het O.M. gaat niet in beroep waardoor de uitspraak definitief is geworden.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):