‘t Zand mag weer kortebanen

‘T ZAND – De kortebaandraverij in ‘t Zand op zaterdag 9 oktober gaat door. 

Donderdag kreeg Kortebaanvereniging De Volharding groen licht van de autoriteiten om de koers te houden op de alternatieve locatie aan de Koning Willem II-weg. De eerste start is om 13.30 uur.

De Koning Willem II-weg ligt aan de kant van de oorspronkelijke start. De organisatie kan de Koning Willem II-Weg beter afsluiten dan de Keinsmerweg en op deze manier de toegang controleren. Publiek is alleen welkom met een geldige QR-code en ID-bewijs. 

Eerder vonden er dit jaar alternatieve kortebanen plaats op de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord. Chief One met pikeur Rick Wester was daar het meest succesvol. De ruin won beide kortebanen in Emmeloord en eindigde als tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap op Duindigt. 

De stal van Caroline Aalbers uit Callantsoog rijdt in ‘t Zand een verkapte thuiswedstrijd. Twee jaar geleden beleefde ze een bijzonder succesvolle editie door met Fip Junior en Gaya Vip op respectievelijk de tweede en derde plaats te eindigen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: