Studio 54 toch even open

SCHAGEN – Café Studio 54 in Schagen is komende zondag, tijdens de Bockbiertocht in Schagen, tóch open, ondanks een verbod van de gemeente Schagen. 

Het café van Marthijn Visser werd vorige week door de gemeente Schagen gesloten. De tijdelijke vergunning werd ingetrokken omdat Visser niet de juiste papieren kan aanleveren voor de benodigde Alcoholwetvergunning.

De eerste 16 maanden maakte Studio 54 gebruik van een gedoogvergunning. De aanvraag voor een definitieve vergunning nam veel tijd in beslag. Te veel, erkende ook de gemeente Schagen, die haar excuses aanbood.

Uiteindelijk werd Visser gevraagd aanvullende informatie aan te leveren, maar dat kon hij niet meer omdat een ander bedrijf van hem in Alkmaar failliet ging. Hij kon daardoor niet meer bij de benodigde gegevens.

Afgelopen week heeft een gesprek met de gemeente plaatsgevonden. Visser moet alsnog de benodigde gegevens aanleveren om open te kunnen. In een brief aan Visser meldt de gemeente dat Visser een boete krijgt al hij toch open gaat.

Voor komend weekend hoeft hij zich echter geen zorgen te maken, want de gemeente heeft aangegeven dat er niet zal worden gehandhaafd. Mocht hij na maandag de 13e november nog open zijn, dan zal wel worden gehandhaafd.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Henk
    Henk zegt:

    “Hij kon daardoor niet meer bij de benodigde gegevens”. Hoe moet dat gezien worden? De gegevens zijn toch ergens (bij een Accountant of bij een Curator) in een computer opgeslagen?
    Curieus verhaal.

Reacties zijn gesloten.