Studenten Clusius Schagen winnen MBO vakfinales

SCHAGEN – Storm Kuijpers en Laus Groot, studenten Groen, Grond en Infra aan het Clusius College in Schagen zijn, tijdens de finale van WorldSkills Heroes, Nederlands kampioen Loonwerk geworden. 

Studenten van elf mbo-scholen uit heel Nederland namen het tegen elkaar op tijdens deze wedstrijd in Zuidwolde. Er moesten sloten worden uitgegraven, een rechte hoek worden uitgegraven, en een stuk grond worden uitgevlakt en weer worden ingezaaid. 

“Al tijdens het oefenen van de opdrachten bij Loonwerkbedrijf Martien Jimmink sprongen deze twee er echt uit. Ze zijn enthousiast en leergierig. Dat ze hier hebben gewonnen is voor mij geen verrassing”, aldus de trotse docent, Auke de Boer.

Het niveau was hoog en de kwaliteit van het geleverde werk ontliep elkaar niet veel. Uiteindelijk gaf de tijd de doorslag. Storm en Laus rondden de opdrachten een stuk sneller af dan hun concurrenten en werden daardoor de verdiende winnaars. 

Ook bij de landelijke finales in Utrecht was er succes voor het Clusius College. Student Monteur Mobiele Werktuigen Ruud Borst, behaalde een knappe derde plaats. 

Skills The Finals 2022 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: