Structureel tekort bij sociaal domein (Video)

SCHAGEN – Als de gemeente niet ingrijpt, dan ontstaat volgend jaar een structureel tekort van 2 miljoen euro op het sociaal domein. Dat bleek maandagavond tijdens een beeldvormende vergadering van de gemeenteraad van Schagen.

Verantwoordelijk Schager wethouder Sigge van der Veek (CDA) blijft hopen dat het kabinet meer geld beschikbaar gaat stellen. Hij gaat er vanuit dat er onvoldoende extra geld komt om het gehele tekort daarmee op te lossen.

Van der Veek kon nog niet vertellen waar eventueel nog ontbrekende middelen gevonden kunnen worden. In ieder geval zal het tekort niet opgelost worden door belastingverhoging, was zijn stellige overtuiging.

De resultaten van de armoedemonitor in Schagen geven aan dat vooral één-ouder gezinnen met jonge kinderen gebruik maken van de gemeentelijk armoedevoorzieningen.

Er is de afgelopen twee jaar een toename in het gebruik van de regeling voor zorgkostenverzekering en bij de inkomenstoeslagen. Overigens maakt nog steeds een grote groep in de gemeente Schagen nog geen gebruik van de diverse regelingen.

“We zullen nog meer onze best moeten doen om de regelingen onder de aandacht te brengen”, zei de wethouder.

Een videoverslag gemaakt door Joop Luten is te zien op het TV kanaal van Noordkop Centraal.

(Foto’s: Joop Luten)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):