Stroopnet van 40 meter in Keinsmerwiel

SCHAGEN – In de Keinsmerwiel, net buiten Schagen, heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) zaterdag een illegaal visnet van 40 meter lang, een zogenaamd staand wantnet, uit het water gehaald. 

Sportvissers waren op het net gestuit en hebben de AID gebeld. De AID heeft bij de beroepsvisser die het visrecht in dit gebied heeft nagevraagd of het net van hem is. Dit bleek niet het geval en dus is het net in beslag genomen. 

Het net was over de volledige breedte van het meertje gespannen. Waarschijnlijk stond het net er nog niet lang, want er zat slechts 1 brasem in vast. 

Stropers zetten illegaal staande wantnetten uit om snoekbaars mee te vangen. Deze vis wordt als delicatesse aangeboden in de horeca en levert de stropers veel geld op.

Volgens de beroepsvisser wordt vaker gebruik gemaakt van de illegale netten in het stuk kanaal tussen Schagen en Kolhorn. 

Het aantal snoekbaarzen in dit gebied is de laatste tijd behoorlijk achteruit gegaan volgens HSV voorzitter Joep Korteland. Hij vraagt iedereen die iets verdachts op of rond het water ziet dit te melden bij de AID via 0900-03 38.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: