Stroomnet vol: weer geen Schagen on Ice

SCHAGEN – Er komt ook dit jaar geen Schagen on Ice. Na 2 ijsloze jaren door corona gooit nu een overbelast stroomnet roet in het eten. 

Schagen on Ice kon de afgelopen jaren gebruik maken van een aantal grote stroomaansluitingen van verschillende horecagelegenheden op de Markt. Omdat een aantal van die panden de afgelopen jaren opnieuw zijn ingericht, is dat nu niet meer mogelijk. 

In overleg met de gemeente heeft Schagen on Ice een eigen stroomaansluiting op de Markt gekregen. Door overbelasting van het stroomnet mag Schagen on Ice deze nieuwe aansluiting echter nog niet gebruiken. 

“Helaas ziet het ernaar uit dat Schagen on Ice de flinke investering nu niet kan gebruiken”, meldt het bestuur. 

Als alternatief is nog gekeken naar een dieselgenerator, maar met de huidige dieselprijzen is het onmogelijk om daarmee het evenement kostendekkend te krijgen.

Daarom is besloten het evenement ook dit jaar te schrappen. “Wij gaan er vanuit dat er in overleg met Liander een oplossing komt voor de editie 2023-2024”, meldt het bestuur. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: