Strijd tegen geweld tegen vrouwen

Gemeente Schagen doet mee aan ‘Orange the World 2021’. Donderdag 25 november start deze wereldwijde 16-daagse campagne. Gemeente Schagen vraagt tijdens deze campagne aandacht in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Wethouder Sigge van der Veek hijst donderdag 25 november om 12.00 uur een speciale vlag op het gemeentehuis. Daarnaast is het gemeentehuis zestien dagen lang oranje verlicht. Ook deelt de gemeente verhalen van vrouwen die geweld hebben meegemaakt.

Wethouder Van der Veek doet hiermee een oproep aan alle inwoners om geweld tegen te gaan. “We vragen hiermee aandacht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, want iedereen verdient het om te leven in een veilige omgeving”.

Aan inwoners wordt ook gevraagd om in actie te komen. Bijvoorbeeld wanneer zij zich zorgen maken over iemand in hun eigen omgeving. Van der Veek: “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd. Maak je je zorgen om een familielid, vriendin, buurvrouw, collega of klasgenoot? Bel dan voor hulp en advies naar 0800-2000 of chat met Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl.”

Over de hele wereld vinden acties plaats tijdens ‘Orange the World’. Die zijn hard nodig volgens de UN Women. Dit is een onderdeel van de Verenigde Naties. Eén op de drie vrouwen krijgt te maken met fysiek of seksueel geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Elke tien dagen overlijdt in Nederland een vrouw door huiselijk geweld. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Daarom worden gebouwen wereldwijd oranje verlicht. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen.

Het gemeentehuis is van donderdag 25 november tot en met donderdag 10 december 2021 oranje verlicht. Meedoen kan ook door op sociale media de hashtag #OrangeTheWorldNL te gebruiken.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: