Streep door overeenkomst Nes 32

SCHAGEN – De plannen voor de bouw van woningen op de locatie Nes 32 moeten opnieuw naar de tekentafel. Dat heeft een nipte meerderheid in de gemeenteraad van Schagen dinsdagavond besloten na een motie van D66.

Op het perceel staan nu een boerderij en veestallen. De eigenaar kwam met een plan volgens de ‘Ruimte voor ruimteregeling’, waarbij woningen mogen komen op de plek van leegkomende agrarische bebouwing.

Er kwam een plan voor de bouw van 7 woningen, maar de Raad van State floot de gemeente Schagen terug. Er was onvoldoende aangetoond dat de bouw van woningen op die plek ruimtelijk verantwoord is.

D66 kwam met een motie om de overeenkomst die er ligt tussen de gemeente en de ontwikkelaar te laten vervallen om verwarring te voorkomen. D66 herhaalde dinsdagavond niet tegen de bouw van woningen op de locatie te zijn.

Uiteindelijk haalde de motie het met een nipte meerderheid van 15 stemmen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Henk (niet Henk de W.)
  Henk (niet Henk de W.) zegt:

  Types als Henk de W. pakken elke mogelijkheid aan om hun onderbuik te legen. Geheel feitenvrij lekker je negatieve stokpaardjes uitbraken. Toppertje hoor, dit.

 2. RaraAvis
  RaraAvis zegt:

  Meneer Henk de W, dat u er niets van begrijpt kan liggen aan de inhoud van het bericht of aan uw vooringenomenheid. Het is de Raad van State die de onzorgvuldige besluitvorming van de raad heeft teruggefloten. De raad heeft daar voor aap gestaan. Een overeenkomst laten bestaan over een niet meer realiseerbaar plan: is dat dan een goed idee? Nu is er duidelijkheid en is er een schone lei voor een wel acceptabele ontwikkeling vrij van speculaties.

 3. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Henk de w. Wie zijn er begonnen met dat klagen en op grote schaal dwarsbomen van wegen en dus maatschappij? Volgens mij waren dat mannen op trekkers.

 4. Henk de W
  Henk de W zegt:

  toevallig he, de D66 die weer dwarsligt.. dat mensen uberhaupt nog op die linkse partijen stemmen. Net als al die blokkeergekkies en klimaatactivisten, klagen en dwarsbomen lukt ze prima, maar iets bijdragen ho maar

Reacties zijn gesloten.