Strafzaak tegen afperser uitgesteld

HAARLEM/SINT MAARTENSBRUG – Advocaat Friperson heeft maandag bij de rechtbank in Haarlem aandacht gevraagd voor de moeder van de 24-jarige Ali J. uit Delft.

J. zit momenteel al ongeveer een half jaar vast omdat hij verdacht wordt van het chanteren van verschillende slachtoffers samen met een aantal anderen. Iemand uit Sint Maartensbrug zou J. en zijn compagnons ruim € 90.000,- en een dure goudbaar hebben gegeven om te voorkomen dat zijn vermeende contact met sekswerkers openbaar zou worden gemaakt.

Daarnaast zouden het slachtoffer en zijn familie door de afpersers met de dood bedreigd zijn. Ook diverse andere mensen uit Ridderkerk en Delft werden volgens het Openbaar Ministerie (OM) het doelwit van de chantage acties van de 24-jarige verdachte en de overige daders.

Volgens Friperson zou J. vrij moeten komen in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Reden is dat J. zijn moeder depressief is en hij de zorg voor haar heeft. De raadsvrouw gaf aan dat haar cliënt eerder met schorsingsvoorwaarden vrij is gelaten, en het tot nu toe altijd goed is gegaan.

Het OM wil echter dat de 24-jarige verdachte nog tot aan de zitting in voorarrest vast blijft zitten. Zowel justitie als de verdediging hopen dat de zaak op korte termijn inhoudelijk door de rechtbank kan worden behandeld. De Haarlemse rechters nemen uiterlijk dinsdag een beslissing over het verzoek van advocaat Friperson.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):