Strafzaak misbruik wordt later behandeld

HAARLEM/SCHAGEN – Het is nog altijd onduidelijk wanneer de strafzaak tegen de 39-jarige M. J. inhoudelijk door de rechtbank kan worden behandeld. Dat bleek maandag tijdens een zogenaamde pro forma zitting bij de rechtbank in Haarlem.

J. zit momenteel al geruime tijd in voorarrest vast omdat hij verdacht wordt van ‘grooming’. Hij zou in 2022 een 12-jarig meisje uit Schagen via het internet hebben weten over te halen tot een seksafspraak in de buurt van het treinstation van Schagen.

J. heeft in eerste instantie steevast ontkend dat hij seks met het meisje zou hebben gehad. Het strafrechtelijk onderzoek in de zaak is inmiddels al volledig afgerond, maar de rechtbank besloot in januari dat het nodig is om de 39-jarige verdachte ter observatie op te nemen in het Pieter Baan Centrum.

Dat gebeurde uiteindelijk pas begin vorige maand. Zowel J. als zijn advocaat hadden de Haarlemse rechtbank van tevoren laten weten maandag niet bij de inleidende zitting te zullen zijn. Wel was er een advocaat namens het 12-jarige slachtoffer aanwezig. Op 27 augustus is er opnieuw een inleidende zitting gepland in de zaak tegen de 39-jarige man uit Hilversum.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):