Stopbord heeft weinig effect

SCHAGEN – Het stopbord bij de kruising Spreeuwenlaan met de Menisweg in Schagen heeft maar weinig effect. Geregeld vinden op de kruising aanrijdingen plaats tussen fietsers en auto’s. 

Vrijdagmorgen rond 9.45 uur was het opnieuw raak. Een fietser werd aangereden door een auto.

De fietser raakte niet erg gewond, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht.

(Foto’s: Inter Visual Studio/Heavenly Hoorn)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
  • Dirk
   Dirk zegt:

   Suzanne, je haalt de woorden uit mijn mond. Motoragenten die de binnenbocht nemen als ze uit het bureau komen, politie auto,s die veel harder dan 30 rijden en het presteren om in de bochten van de Spreeuwenlaan in te halen. Zelf ook niet geheel stoppen bij deze kruising. wat verwacht je dan van de opvoedende werking van oom agent.

   Beantwoorden
   • Harry
    Harry zegt:

    Pfff. Hier een perfect voorbeeld van de tegenwoordige Nederlandse mentaliteit.

    Vooral geen eigen verantwoordelijkheid nemen. En als je er op aangesproken wordt, kan je zeggen ‘ja maar die doet het ook’. Je weet wel, net als op de kleuterschool.

    Het maakt voor jouw gedrag niets uit of de politie zich daar aan de regels houdt of niet. Je houdt je gewoon aan de regels.

    En als oom agent zich er niet aan houdt, zonder goede reden, dan is ie in overtreding. En kan je dat melden. En dan kan je ook nog gefrustreerd raken als er niets mee gebeurt. Maar dat betekent niet dat jij je niet aan de regels hoeft te houden.

    Beantwoorden
    • Dirk
     Dirk zegt:

     Beste Harry, we hebben het over de opvoedende werking van oom agent.
     Zoals je weet is de politie onder andere daar om er op toe te zien dat de regels nageleefd worden en eventueel sancties uit te delen. Maar wie gaat dat dan doen als je het zelf niet zo nauw neemt. Ik spreek niet over alle politiemensen hoor en over de eigen verantwoordelijkheid heb je gelijk. regels zijn regels maar het is niet mijn taak om anderen aan te pakken. En dat heeft niets met een verkeerde Nederlandse mentaliteit te maken maar meer met een groeiend gebrek aan opvoeding, toezicht en een gebrek aan respect.

     Beantwoorden
     • Harry
      Harry zegt:

      Ha Dirk, ik denk dat we helemaal op dezelfde lijn zitten. Goed om te weten dat mijn reactie onder de jouwe kwam te staan, maar als reactie op Suzanne was bedoeld. Gaat wel vaker verkeerd hier. Of het lag aan mij, dat kan natuurlijk ook.

      Ik ben van mening dat een groeiend gebrek aan opvoeding, toezicht en een gebrek aan respect ook een resultaat is van de labbekakkerige NL mentaliteit. Kinderen halfbakken opvoeden, alles moet leuk zijn, nee te horen krijgen kunnen we niet mee omgaan -> slappe hap. Opvoeden is niet makkelijk, niet altijd leuk en vraagt ruggegraat. Teveel gevraagd voor veel mensen hier. Laat een ander (school, politie, etc) het maar oplossen.

      @Rick, ik weet dat inhoudelijk reageren een uitdaging voor je is, maar dit is wel heel mager, vind je niet?

  • Bezorgde schagenees
   Bezorgde schagenees zegt:

   Ben het niet altijd hiermee eens maar inderdaad al 2 keer achter een politie auto gezeten en zonder te stoppen doorgereden

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):