‘Stikke snaaien’ op laatste Folkloredag

SCHAGEN – De Tiende en laatste Westfriese Donderdag van het jaar in Schagen kreeg weer heel veel volk op de been. Het hele programma werd weer afgewerkt en daarna was er een nieuw item, een wedstrijd  ‘Stikke snaaien’, een brood op de oude manier vanuit de hand snijden.

Dat was best wel een dingetje dat het ene team beter afging dan het andere team. De winnaar moest de beste en de meeste boterhammen snijden. Dat waren Conny Praat en Daniëlle Leetink die de kinderdansgroep alle donderdagen van een broodmaaltijd hebben voorzien. Zij sneden 22 boterhammen uit een volkorenbrood en kregen een krentenmik.

Daarna kregen alle vrijwilligers een broodmaaltijd op de Markt,  zoals  ieder jaar verzorgd door bakkerij Slijkerman.

Dit seizoen besteden wij iedere week aandacht aan één van de facetten van de Folklore. Deze week was dat voorzitter Rienk Mud.

 

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel