Stijging Gonorroe onder jonge vrouwen

NOORDKOP – De laatste tijd signaleert het RIVM landelijk een toename van de seksueel overdraagbare aandoening Gonorroe.

De stijging is onder de totale bevolking te zien, maar opvallend is de specifieke stijging bij jonge vrouwen onder de 25 jaar.

Gonorroe is een bacterie die vooral bij jongens vervelende klachten kan veroorzaken (de bekende pusdruiper). Ook bij vrouwen kan de gonorroebacterie klachten geven, hoewel een groot deel van de besmette vrouwen weinig tot geen klachten ervaart. Vrouwen kunnen de bacterie echter wel weer doorgeven aan hun sekspartners.

De toename van gonorroe is extra zorgelijk omdat er een landelijk leveringsprobleem van de effectieve medicatie is. In onze regio is dat gelukkig nog niet het geval.

De GGD Hollands Noorden dringt er bij jongeren aan om vooral veilig te vrijen. “Door een condoom te gebruiken kun je voorkomen dat je ziek wordt of een geslachtziekte doorgeeft en kun je achteraf met plezier op je sekservaring terugkijken, zonder de zorg om een soa”, meldt de GGD.

Bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD in Hoorn, Alkmaar en Den Helder zijn 10 condooms voor € 1,- verkrijgbaar. De adressen en openingstijden vind je op www.ggdhn.nl/locaties/

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. WILLEM
    WILLEM zegt:

    Dames en heren even naar de drogist om condooms te kopen en probleem opgelost en dan genieten zonder zorgen.

Reacties zijn gesloten.