Stijgende prijzen invloed op voedselbank

ANNA PAULOWNA – Door de inflatie en stijgende energieprijzen hebben in de toekomst waarschijnlijk meer mensen hulp nodig van de Voedselbank. 

In de steden is dit nu al merkbaar; het aantal mensen dat de Voedselbank om hulp vraagt neemt toe. Het aantal producten wordt echter minder, doordat organisaties bezuinigen en dus minder overhouden. 

In de Noordkop heeft de Voedselbank hier nu nog weinig last van, vertelt penningmeester en bedrijfsleider Nico Vlaming. Hij is al zo’n 15 jaar actief voor de Voedselbank Kop van Noord in Anna Paulowna. 

Aan versproducten zal het in deze regio ook niet snel ontbreken, vanwege samenwerkingen met groentesnijderijen. Er kan wel een tekort aan droogproducten gaan ontstaan als meer mensen bij de Voedselbank gaan aankloppen. 

Vlaming verwacht dat met name door de hoge energierekeningen er op termijn meer mensen naar de Voedselbank zullen gaan. Binnen nu en twee jaar moeten veel mensen een nieuw contract afsluiten.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: