Stichting Leeuw vangt Slowaakse leeuwinnen op

ANNA PAULOWNA – Dierenpark Hoenderdaell heeft sinds dinsdagnacht twee nieuwe aanwinsten. Het zijn de leeuwinnenzusjes Luna en Stella uit Slowakije.

Het duurt nog even voordat de bezoekers de nieuwe leeuwinnen kunnen aanschouwen. De zusjes moeten namelijk eerst nog 30 dagen in quarantaine. Dat is belangrijk om de  verspreiding van virussen en ziektes te voorkomen. Daarna krijgen ze een eigen plekje in het leeuwenverblijf. Waarschijnlijk blijven ze met z’n tweeën maar het kan ook zijn dat ze allebei bij een mannetje worden geplaatst.

Stichting Leeuw ving de leeuwinnen op nadat hun verblijfplaats in Slowakije werd opgeheven. In Dierenpark Hoenderdaell krijgen de zusjes een tijdelijke verblijfplaats van zo’n twee jaar. Als alles goed gaat gaan ze daarna naar Zuid- Afrika. Daar heeft Stichting Leeuw een grote verblijfplaats in de natuur. In die omgeving kunnen de dieren wel 20 jaar oud worden.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: