Stevig debat over coalitieakkoord HK

HOLLANDS KROON – ‘Samen bouwen aan vertrouwen’ is de naam van het coalitieakkoord van 2022-2026. In het coalitieakkoord staan de plannen van de coalitie voor de komende 4 jaar.

De nieuwe coalitie bestaat uit Onafhankelijk Hollands Kroon, Senioren Hollands Kroon, GroenLinks, PvdA en D66. 

Tijdens de raadsvergadering op 30 juni heeft de nieuwe coalitie toelichting gegeven bij dit coalitieakkoord. Daarna heeft de gemeenteraad hierover gedebatteerd. Hierbij kwam naar voren dat participatie en samenwerken met de inwoners een belangrijk punt op de agenda is. 

Eén van de punten uit het coalitieakkoord is het inzetten van dorpsmanagers. Om de afstand te verkleinen tussen de inwoners en de gemeente gaat Hollands Kroon werken met dorpsmanagers. 

Een ander punt uit het coalitieakkoord is het vroegtijdig betrekken van inwoners. Dat wordt gedaan door vroeg in een traject in gesprek te gaan met inwoners, of door te experimenteren met nieuwe participatievormen. 

Het hele coalitieakkoord is te lezen via www.gemeenteraad.hollandskroon.nl/coalitieakkoord.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Theo Moras
    Theo Moras zegt:

    Zal het inzetten van dorpsmanagers de oplossing zijn om de afstand tussen de inwoners en de gemeente te verkleinen en gaat Hollands Kroon werken met dorpsmanagers en door het vroegtijdig betrekken van inwoners.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: