Steun voor motie energietoeslag jongeren

SCHAGEN – Zelfstandig wonende en studerende jongeren van 21 tot 27 jaar kunnen in Schagen een aanvraag doen voor de energietoeslag van € 800,-. 

Deze groep was tot nu toe uitgesloten van de energietoeslag. Onterecht, zo stelde Menno van Oerle van het CDA. Hij stelde een motie op die steun kreeg van GroenLinks, Seniorenpartij en PvdA. 

Volgens wethouder Van der Veek was de motie niet nodig, omdat het college al handelt in de geest van de motie. 

“De gemeente Schagen zorgt ervoor dat er voor alle inwoners een vangnet is indien zij in financiële nood komen”, stelde de wethouder. Het vangnet geldt volgens de wethouder ook voor studenten. 

Volgens de indieners is het normale vangnet, de  individuele bijstand, echter te ingewikkeld waardoor de uitvoeringskosten hoog zijn.

De motie werd met 17 stemmen voor en 11 stemmen tegen aangenomen. Alleen de VVD, de SP en JessLokaal stemden tegen omdat er andere mogelijkheden zouden zijn om de jongeren die het nodig hebben te helpen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: