Stel mag van rechter uit huis gezet worden

HIPPOLYTUSHOEF – De civiele rechter in Alkmaar heeft besloten dat woningbouwvereniging Beter Wonen een stel uit Hippolytushoef uit haar woning mag zetten.

De man van het stel veroorzaakte veel overlast en daarom stapte Beter Wonen naar de rechter om toestemming te vragen voor het ontruimen van de flatwoning. 

De rechter is het ermee eens dat er sprake was van ontoelaatbare overlast. De bewindvoerder van de man moet ervoor zorgen dat de woning binnen veertien dagen is ontruimd. 

Het belang van de andere bewoners van het complex moet zwaarder wegen dan het belang van het stel om in de woning te mogen blijven, oordeelt de rechter. De andere bewoners hebben recht op een rustige en veilige woonomgeving. 

In 2019 en 2020 klaagden andere bewoners van het complex vaak over overlast door het stel. Het echtpaar schold en schreeuwde. Meerdere keren drukte de man ten onrechte het brandalarm in. De twee waren vaak dronken en de man zorgde voor vernielingen en intimideerde medebewoners van het complex.

Vanaf mei 2021 was het weer raak. De vrouw van het stel liep dronken schreeuwend over de galerij nadat ze door haar man was mishandeld en er was volgens omwonenden nog dagelijks sprake van overlast. 

(Via mediapartner: HBP Media)

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: