Steekpartij Polderse kermis zelfverdediging?

ANNA PAULOWNA – De 19-jarige L. H. uit Oudkarspel zit volgens zijn advocaat al zes maanden ten onrechte in voorarrest nadat hij op 22 juli 2022 iemand in zijn buik stak op de Polderse kermis. 

Het Openbaar Ministerie verwijt hem poging tot doodslag, zo meldt het NHD. Volgens advocaat Verhoeven handelde H. uit zelfverdediging. Hij was op de vlucht voor twee jongens die hem in zijn gezicht hadden geslagen. Toen hij niet kon ontkomen gebruikte hij een mes.

Uit een onderzoek naar H. is gebleken dat hij ook in verband wordt gebracht met winkeldiefstal, mishandeling, bedreiging en het stelen van een bromfiets. Hij was deels ontoerekeningsvatbaar ten tijde van het vooral en zou volgens zijn advocaat volgens het jeugdstrafrecht moeten worden beoordeeld.

De officier van justitie vindt de verdenking tegen H. te zwaar om hem nu al vrij te laten of te schorsen, zo is te lezen in het NHD. De Haarlemse rechtbank maakt binnenkort bekend of H. zal vrijkomen of niet.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: