Statushouders in hotel Callantsoog

CALLANTSOOG – Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft in het Fletcher Badhotel in Callantsoog kamers gehuurd voor de opvang van statushouders. 

Statushouders zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, maar nog geen woonruimte hebben. Het COA is verantwoordelijk voor de huisvesting van deze statushouders.

In Fletcher Badhotel worden 20 statushouders gehuisvest. Het tijdelijke verblijf start woensdag (10 april) en duurt in ieder geval 2 maanden. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd.

De opvang wordt betaald door het COA. Voor vragen kunnen bewoners terecht bij de gemeente Schagen via vluchteling@schagen.nl.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
24 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  En het gaat maar door. En de politiek verschuild zich achter Europese regels en andere Internationale afspraken. We kunnen er niets aan doen horen we dan, onze handen zijn gebonden. Nu zijn die regels en afspraken gemaakt onder wat mildere omstandigheden en zijn deze omstandigheden nu dramatisch veranderd. Wat houdt de politiek dan tegen om onder deze veranderde omstandigheden de regels en afspraken eens tegen het licht te houden en ter discussie te stellen.
  Of wachten de dames en heren politici erop dat de autochtone bevolking zelf de regie in handen neemt. Dat moment komt, daar kan je zeker van zijn want het overgrote deel van de mensen is het zat.

 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Laat het nu nog meer nuanceren. Woonhuizen in Schagen (door geheel Nederland) worden opgekocht door pandjesbazen (verhuurders). Zij verhuren deze woningen weer aan gastarbeiders. Soms wel met 10 in een rijtjes woning. Vroeger kwamen zij uit Turkije, Marokko, Italië, Spanje.
  Nu komen ze uit Polen, Roemenië, Oekraïne en werken bij b.v. microsoft als Amerikaans bedrijf in Nederland. Ze betalen aan die pandjesbazen ca 700 euro per persoon per maand. Dat lijkt dus sterk op uitbuiting van deze mensen.
  Je verwacht dit niet maar kan zomaar je eigen naaste buur zijn die je alleen ziet vertrekken en thuiskomen op de meest vervelende tijden zowel dag als nacht. Als ze vrij zijn zie je hen rondzwerven door Schagen.(ALDI, Vomar, makado, etc.)

  • Joke van Hulst
   Joke van Hulst zegt:

   Schagen veranderd in rap tempo.
   De Nederlandse taal is zeldzAm op zaterdag.
   Er loopt veel gajes rond die in de nachtelijke uren ook door schagen zwerven. Op zoek naar bijverdiensten.
   Gasten die om 10 uur s’ochtends met een blikjes bier op een bankje in de Nieuwstraat zitten.
   Dan de horden statushouders met 4/5/6 kinderen die lachend en luidkeels over straat gaan. En 0 contact met de de Nederlandse sameleving willen.

   Echt trieste ontwikkeling.

   • Frans
    Frans zegt:

    “Gasten die om 10 uur s’ochtends met een blikjes bier op een bankje in de Nieuwstraat zitten.”

    Je bent in de war. Dat zijn Rick, Jac en Jan Willem op hun scootmobiels. Die hebben dan net een sixpack Schultenbrau bij de Aldi gescoord.

    “En 0 contact met de de Nederlandse sameleving willen.”

    Alsof jij contact met ze wilt. Hypocriet wijf.

 3. AH
  AH zegt:

  Welke compensatie ontvangt de accommodatiehouder?
  Er wordt een overeenkomst aangegaan met de gemeente. De vergoeding voor de overnachting bedraagt € 45 per persoon per dag. De vergoeding voor maaltijden met drinken bedraagt € 30 per persoon per dag. twee per kamer maakt circa €90.000
  bron https://www.khn.nl
  zoekterm: Tijdelijke huisvesting statushouders

 4. Miquel
  Miquel zegt:

  Onbegrijpelijk ze krijgen alles zwembaden ontbijt en nog veel meer maar de daklozen of andere Nederlanders helpen ho maar. Ze hadden het veel beter voor de daklozen kunnen gebruiken vind ik zelf

  • Harry
   Harry zegt:

   Goed. Voordat iedereen weer links/rechts enzo gaat roepen: ik vind deze ontwikkeling niet goed.

   Dat gezegd hebbende: je praat onzin Miquel:

   ‘’ Over de inrichting van de kamers en het gebruik van de faciliteiten door asielzoekers is ze duidelijk. ‘Het is een tijdelijke noodopvang en de kamers zijn daarom sober ingericht. Asielzoekers die in het hotel verblijven mogen geen gebruik maken van de fitnessruimte, het zwembad en de sauna.’

  • Judith
   Judith zegt:

   Ik zie dat als verraad!
   Alles voor het geld ! Veel geld.
   Ondertussen stroomt Nederland vol met intolerante individuen.

   Mijn dochter 22 kan haar toekomstig huurhuisje wel op haar buik schrijven.

   Waar zijn we mee bezig !!!!!

 5. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Beste Jan Willem, inderdaad dom volk die Jan Willem heet. Want jij bent die Nederlander die dit schrijft. Eerst stel je de vraag wat het moet kosten en daarna reken je het uit. Dus je vraag was overbodig.
  Maar per maand kost dat € 60.000 of €62.000 afhankelijk van de maand. Maar waar jij die wijsheid vandaan hebt dat € 100,– per nacht kost is mij een raadsel. Ik neem aan dat dit inclusief ontbijt is 😉

   • Leen van Dipten
    Leen van Dipten zegt:

    Inderdaad mijn echte naam. U schrijft domme Nederlanders. Ik zou graag zien dat u dicht bij u zelf blijft. U heeft niet de financiële informatie wat het kost cq gaat kosten. Dus zou u er verstandig aan doen om uw commentaar te nuanceren. Ik stel geen domme vragen. Ik vraag niets. Maar u zet mensen weg op een manier die nu niet echt charmant is laat ik het zo formuleren.

   • Harry
    Harry zegt:

    Haha, andere mensen dom noemen en zelf doen alsof je slim bent. Terwijl je ‘slimme’ opmerking eigenlijk te dom voor woorden is. Dit zijn de toppertjes hoor. En dan weer klagen als ze domrechts worden genoemd.

    Want beste JW, natuurlijk ontvangt het hotel niet de prijs per nacht die je als bezoeker voor een nachtje betaalt. Dat hotel vangt een stuk minder wegens grote afname voor langere tijd.

    Fijne avond weer slimmerd!

    • Jan Willem
     Jan Willem zegt:

     Doen alsof je alles beter weet is niet dom ?
     Helaas hebben we daar Den Haag vol van zitten. En kijk wat voor bende het is.

     Wilders werd dom genoemd.
     Toch heeft hij de meerderheid gekregen. En daarbij dus zijn gelijk.

     Je noemt mensen dom uit onwetendheid.

     Was jij vroeger soms zo’n stampvoetende kleuter?

     • Harry
      Harry zegt:

      Ook zo’n typisch trucje: om de inhoud heen lullen als je op onzin wordt gewezen. Vooral daar niet op ingaan, want je kunt het niet ontkennen. Dus ga je met een grote U-bocht je criticaster aanvallen. En dan hopen dat die daarop gaat reageren zodat de aandacht weg is van jouw prietpraatverhaal.

      Te doorzichtig amigo.

     • Sjaak1943
      Sjaak1943 zegt:

      Wilders is de grootste, maar heeft zeker niet de meerderheid. 37 zetels, dat betekent dat 113 zetels door anderen worden bezet met een andere mening!

  • Jan Willem
   Jan Willem zegt:

   Lezen is ook niet jouw sterkste kant

   Ik stelde ook dat het leefgeld er nog bij komt. Jij en ik weten niet welk bedrag zij krijgen.
   Dom dom dom

 6. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Wat kost dat dan wel niet zeg !

  Kamer a 100 euro per nacht x 20 …2000 euro per nacht. Dan komt eten en leefgeld er nog bij.

  Sjeesus wat een dom volk die Nederlanders.

Reacties zijn gesloten.