StationsHuiskamer Schagen is een ‘jeugdhonk’

SCHAGEN – De huisregels van de StationsHuiskamer op het station van Schagen veranderen binnenkort, omdat de wachtruimte, volgens de NS, een ‘veredeld jeugdhonk’ is. 

Binnenkort moeten reizigers die willen wachten in de StationsHuiskamer in Schagen verplicht een consumptie kopen. Met deze tijdelijke maatregel wil de NS ervoor zorgen dat de wachtruimte weer gebruikt wordt door een brede doelgroep. Wanneer de nieuwe huisregels in gaan is nog niet bekend.

“De wachtruimte is niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen. We passen de huisregels niet alleen in Schagen aan, maar ook bij andere StationsHuiskamers waar jeugd overlast veroorzaakt”, zegt een woordvoerster van de NS.

De NS hoopt dat de veranderende huisregels tijdelijk zijn en dat daarna de wachtruimte weer gewoon gebruikt kan worden.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Elsa
  Elsa zegt:

  Wat een grote onzin! Het is blijkbaar per vandaag ingegaan. Net na een fietstocht van 30 minuten nat geregend, is het dus niet mogelijk om even 10 minuten droog binnen te staan. Ik ga elke dag / ochtend met de trein.. en het is hier nooit een ‘jeugdhonk’.

  Er werken een stel oude zeuren in die koffie kamer.. als je ‘ongevraagd’ een servetje pakt om je bril af te drogen wordt je hier direct op aangesproken alsof je iets heel raars doet..

  Ik hoop dat alle ‘hang jeugd’ allemaal een veel te duur pakje kauwgum kopen en lekker blijven zitten.

 2. Willemse
  Willemse zegt:

  Voor “iedereen” als je maar betaald! Dit is gewoon indirecte leeftijdsdiscriminatie, kinderen en jongeren kunnen niet iedere dag een consumptie betalen om binnen op de trein te mogen wachten. Vandaag is onze 12 jarige dochter slachtoffer van deze huisregel geworden. Beste NS we betalen 125 euro per maand voor 2 haltes en nu mag ze niet meer veilig binnen wachten? Misschien wat goedkopere consumpties ze krijgt maar 2 euro zakgeld per week? Ze ziet er trouwens jonger uit dan 12 en moet iedere dag met de trein naar school. We waren juist blij dat er een wachtruimte was waar ze veilig kon wachten met een beetje toezicht. Als de NS van (hang)jongeren af wil kunnen ze beter wat meer boa’s inzetten, op Alkmaar noord lijkt de wachtruimte vaak meer een coffeeshop dan een wachtruimte.

Reacties zijn gesloten.