Starterslening van € 284.000,- voor koopwoningen

SCHAGEN – Dankzij de vragen die JessLokaal onlangs aan het college heeft gesteld over het gebruik van de Starterslening in combinatie met de stijgende huizenprijzen, heeft het college van de gemeente Schagen de maximale koopsom van woningen waarvoor inwoners een starterslening kunnen afsluiten verhoogd naar € 284.000,-. 

Eerder lag deze grens op € 225.000,-. Hiermee hoopt het college meer starters op de woningmarkt te helpen. “Met het verhogen van de bovengrens krijgen starters weer iets meer speelruimte als het gaat om het vinden van een koopwoning”, aldus wethouder Jelle Beemsterboer.

De starterslening is in het verleden in het leven geroepen om starters in de gemeente een steuntje in de rug te bieden bij de koop van een eerste woning. Woningzoekenden die net niet voldoende inkomen hebben worden hiermee geholpen. 

De starterslening financiert het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom. Bijkomend voordeel is dat bij het afsluiten van de lening in de eerste drie jaar niet afgelost hoeft te worden.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Schagen www.schagen.nl/starterslening.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: