Sporthal Waarland kan energie niet kwijt

WAARLAND – Het idee was mooi: de nieuwe sporthal in Waarland is volgelegd met zonnepanelen om zo energie opwekken. Alles wat niet werd gebruikt zou worden teruggeleverd aan het net. 

De sporthal hoeft echter niet te rekenen op de extra inkomsten van die energie. Het net is volgens netbeheerder Liander vol, waardoor terugleveren niet kan. Dat meldt NH Nieuws

De sporthal loopt hierdoor jaarlijks een flinke som geld mis. Toch komt de hal niet in de financiële problemen. Dat komt omdat er veel meer bezoekers komen dan waar vooraf rekening mee was gehouden.

“We hebben daar erg veel geluk mee. Zo zijn er elf teams van de zaalvoetbalvereniging, terwijl we op vier hadden gerekend. Ook de gymvereniging heeft veel meer leden, net als de handbal en volleybal”, meldt een trotse voorzitter Theo Wever op NH Nieuws. 

De hal speelt nu ongeveer quitte. De voorspelling is dat vanaf eind 2023 er weer kan worden teruggeleverd.

(Foto: NH Media)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):