Sportclubs stoeien met nieuwe coronamaatregelen

SCHAGEN – De ‘avondlockdown’ is sinds zondag 28 november een feit. Dat houdt in dat alle niet essentiële activiteiten om 17.00 uur eindigen. Daaronder schaart het kabinet dit keer ook de amateursport. Om alle teams toch te laten trainen moesten sportclubs snel schakelen. 

“De nieuwe maatregelen zijn heel vervelend”, zegt Ton Berkhout, voorzitter van atletiekvereniging TAS. “Een nieuw trainingsschema inplannen gaat niet van een leien dakje. Daar zijn we van vrijdagavond t/m zondagavond mee bezig geweest”, meldt hij.

Het was voor de club een uitdaging omdat de trainers overdag werken. Toch lukte het om de meeste trainingen voor 17:00 uur in te plannen. Slechts één pupillentraining kan niet doorgaan.

Bij hockeyclub Magnus vond het beraad op maandagmiddag plaats. Voorzitter Mirko Hruska laat ons weten dat de club dit jaar waarschijnlijk iets eerder stopt met het veldseizoen. ”Rond het Sinterklaasweekend gaan we vaak toch de zaal in”, zegt de voorzitter. Hij denkt dat het indelen van het zaalschema tot minder problemen leidt omdat de teams dan minder regelmatig trainen. 

Met ruim 1.100 leden was het voor Schagen United ook een uitdaging om alle teams binnen een kortere tijd te laten trainen. Toch was het nieuwe trainingsschema op zondag al bekend. “We hebben geweldige vrijwilligers die zich daarover hebben ontfermd”, zegt voorzitter Frits Nieuwenhuizen.

In plaats van twee of drie keer spelen de meeste teams nu één keer per week. “En als het sommige teams toch niet lukt vroeger te beginnen, kan een ander team inspringen”, zegt de voorzitter.

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: