Spinnenweek bij De Helderse Vallei

DEN HELDER – Het najaar staat bekend als spinnentijd, daarom is het van 5 tot en met 11 september Spinnenweek bij de Helderse vallei in Den Helder. 

Spinnen zijn er het hele jaar, maar in het najaar zijn ze een stuk zichtbaarder. Daarom is dit een mooi moment om deze nuttige beestjes eens goed te bekijken bij De Helderse Vallei.

Spinnen hebben 8 poten én 8 ogen en zorgen er door dit bijzondere uiterlijk voor dat veel mensen een zekere afkeer van ze hebben. Maar spinnen zijn hele nuttige dieren, ze eten veel andere insecten zoals muggen en zilvervisjes. 

Op dinsdag 6 en donderdag 8 september kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op zoek gaan naar spinnen op het terrein van De Helderse Vallei. Tussen 15.00 en 16.00 uur mogen ze op pad met behulp van de opdrachten die op het terrein staan.

In 2022 is de trommelwolfspin verkozen tot Europese spin van het jaar. De Helderse Vallei roept iedereen op om op zaterdag 10 en zondag 11 september spinnen te tellen in de eigen tuin en de gespotte soorten door te geven via www.tuintelling.nl

Ook bij De Helderse Vallei kun je op 10 en 11 september tussen 11.00 en 16.00 uur spinnen tellen. Leen een zoekkaart bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga op pad op het terrein.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):