Solliciteren kun je leren (video)

SCHAGEN – De zenuwen gierden maandagmiddag door de gangen van Regius College Oranjelaan. Eindexamenleerlingen van vmbo-tl voerden sollicitatiegesprekken die werden gevoerd én beoordeeld door mensen van Rotary Schagen.

De leerlingen mochten solliciteren naar hun droombaan. Hiervoor moesten zij een pitch voorbereiden waarop ze bevraagd werden. Maar liefst 35 duo’s van leden en vrienden van Rotary Schagen namen de gesprekken af. Dat betekende dat zelfs de directeur van Regius College zijn kamer tijdelijk moest afstaan. “We doen dit project al jaren en het is een mooie samenwerking”, aldus Joost Naberman, docent Nederlands. “Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid en hebben expertise met het voeren van sollicitatiegesprekken”, vertelt Arno Mulder van Rotary Schagen.

Als de sollicitatiecommissie de leerlingen zou aannemen voor de functie, is deze geslaagd met een voldoende. Er werd gelet op representatie, gespreksvaardigheid en netheid van de cv.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):