Smultaria steeds hogere energierekening

SCHAGEN – De energieprijzen schieten de lucht in en dat merkt ook Gerard Tesselaar, eigenaar van Smultaria en Bistro Smul in Schagen. 

Omgerekend betaald Gerard door de stijgende energieprijzen zo’n € 160,- meer per dag. Daarnaast is frituurvet ook duurder geworden; in plaats van 20 euro per liter, betaald Gerard nu 30 euro per liter. 

Hierdoor heeft Gerard kleine prijswijzigingen moeten doorvoeren. Hij wil wel dat zijn snacks betaalbaar blijven voor klanten. Maar dat er iets moet gaan veranderen, dat is zeker.

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  Mensen, waarom zo negatief? Die hoge energieprijzen gaan ons allemaal raken. In landen zoals Frankrijk en Engeland worden de mensen wel geholpen. Hier willen ze mensen in de schulden laten storten terwijl Shell als grootste handelaar in LNG zijn zakken vult.

 2. Erensperger
  Erensperger zegt:

  luisteren naar een intervieuw is ook een ding. i.p.v ongezouten kritiek. Er werd gepraat over 10 liter frituur olie. en niet 30 euro per liter. En daarbij komt dat je daar een knap stuk eten kunt krijgen voor een redelijke prijs.

 3. Bart Pietersen
  Bart Pietersen zegt:

  18 jaar geleden kocht je voor 50 cent een frikandelletje uit de muur vandaan bij hem. Nu kost het het dubbele als het al niet meer is.

Reacties zijn gesloten.