SLOTPLAN GAAT MOGELIJK NIET DOOR

De herbouw van het Schager Slot gaat mogelijk niet door. Volgens Burgemeester Van de Langenberg van Schagen is de kans dat het plan ooit wordt gerealiseerd nog slechts 50%.

Aanleiding is het terugtrekken van de heer Van der Meer van Hotel Restaurant IGESZ als huurder van een deel van het plan. Van der Meer wilde in het slot 14 hotelkamers realiseren maar kwam vlak voor de ondertekening van het contract met aanvullende voorwaarden.

`Van der Meer wilde de exclusieve rechten voor de catering in het hele plan`, aldus Burgemeester Van de Langenberg. `Al twee jaar geleden, toen de onderhandelingen begonnen hebben wij aangegeven daar niet mee akkoord te gaan`, vervolgt hij.

Van de Langenberg reageerde verbaasd op de extra eisen van Van der Meer, mede omdat de advocaat van de hoteleigenaar in een eerder stadium had aangegeven akkoord te gaan met het contract.

De gemeente en de heer Van der Meer hebben nu gebroken.

Volgens Willem van der Voort, voorzitter van de stichting die het plan moet gaan exploiteren, heeft inmiddels een nieuwe kandidaat zich gemeld voor de huur van de hotelkamers. Wie dat is kon hij nog niet zeggen. Binnen drie weken moet er duidelijkheid over de exploitatie zijn. Komt die duidelijkheid er niet dan is de kans groot dat het plan niet doorgaat.

De gemeente verwacht dat, wanneer het plan definitief niet doorgaat, er enkele tonnen schade worden geleden.

`Er is veel geld gestoken in de ontwikkeling van het plan, de architect en de voorbereidingen`, aldus Van de Langenberg die het zakelijk gezien onbegrijpelijk vindt dat Van der Meer de zaak zo op de spits drijft. De gemeente zal gaat bekijken of die schade op Van der Meer kan worden verhaald.


Publicatiedatum: 2 maart 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: