SLOTEN ONDER DE LOEP

Waterschap Groot Geestmerambacht gaat binnenkort een grote controle uitvoeren op het onderhoud van sloten en vaarten in de regio.

Woensdag 28 juni wordt onder andere gecontroleerd in de polders van de voormalige waterschappen Waarland en Woudmeer en in Huiswaard en Oudorp.

Op woensdag 5 juli vindt de schouwcontrole plaats in het voormalig waterschap de Niedorperkogge en in de polders Burghorn, Valkkoog, Schagen, Slikven, Schagerwaard en de Kaagpolder.

Sloten, vaarten en tochten langs of in de omgeving van woningen dienen goed onderhouden te worden. Een goed onderhoud van de wateren is voor een goede waterhuishouding zeer belangrijk. Door zorg te dragen voor een goede doorstroming van het water is het waterschap in staat om in droge periodes voldoende water in te laten en in natte periodes het overschot aan water af te voeren om zo wateroverlast te voorkomen.

Wie zijn sloot niet goed onderhoud kan rekenen op een boete. In de folder ’Schouwen, voor een schone stroom’ wordt een en ander uitgelegd. Wie de folder wil ontvangen kan bellen met 072 – 57 64 300.


Publicatiedatum: 9 juni 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: