Skatepark Nieuwe Niedorp wordt vernieuwd

NIEUWE NIEdORP – De gemeente Hollands Kroon is sinds begin 2022 bezig met de vervanging van het skatepark in park De Meet. Dit doen zij in samenwerking met een initiatiefgroep van inwoners, stichting ‘Vrienden van het park’, de nabijgelegen scholen en Sportservice.

Bij de vervanging is erop gelet om er een aantrekkelijke plek van te maken, waar de jeugd elkaar kan ontmoeten door middel van sport en spel. Het bestaande voetbalveld en het pannaveld blijven bestaan. De losse skate-elementen worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een pumptrackbaan. Dat is een combinatie van een skatepark en BMX baan. Het is een geasfalteerd parcours met heuvels en dalen.

Om de pumptrack heen komt nieuwe beplanting. Door deze beplanting en het verminderen van de hoeveelheid asfalt, wordt de biodiversiteit vergroot op deze plek.

Een groot deel van de realisatie van dit project komt voor rekening van de gemeente. Er is nog onvoldoende geld om het hele plan te realiseren. Om het kostenplaatje compleet te krijgen zet de initiatiefgroep zich in. Zij hebben een aantal fondsen en ondernemers aangeschreven. Ook vragen zij de hulp van de inwoners. Via de website vriendenparkdemeet.nl kan een donatie worden gedaan.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):