Sinterklaasvlag voor intocht Wieringen

WIERINGEN – Als het aan Sinterklaas ligt is heel Wieringen versierd voor zijn feestelijke intocht met speciale Sinterklaasvlaggen.

Dit jaar zal de Sinterklaasintocht op Wieringen anders zijn dan andere jaren. Nu Sint vanwege de coronamaatregelen niet met een boot arriveert maar per paard en er optochten volgen door de dorpen, wil de Sint het liefst zoveel mogelijk versiering in de dorpen zien als hij arriveert. Daarom zijn speciale vlaggen ontworpen.

Dit jaar komt Sinterklaas niet per boot aan omdat dit vergunningsplichtig is en alle bezoekers op het Haventerrein dan een coronabewijs moeten laten zien. Dat is voor de vrijwillige organisatie geen optie. Daarom besluit Sint om per paard te arriveren, zodat kinderen en ouders op voldoende afstand van elkaar kunnen staan in de verschillende dorpen.

De geelrode vlaggen zijn voor € 15,- te koop via info@visserijdagen.nl. De opbrengsten gaan naar de organiserende vereniging en komen ten goede aan de komende intochten.

“Hopelijk wordt het vlaggen uithangen tijdens de intocht een mooie jaarlijkse traditie”, zegt Arnoud Vooijs van de organisatie. 

 

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: