Sint Maarten wil veiliger Hoge Buurt

SINT MAARTEN – Bewoners van Sint Maarten willen dat de gemeente Schagen meer doet om de veiligheid op de Hoge Buurt te vergroten.

Volgens de heer Borstdijk, die dinsdagavond de politiek toesprak, hebben de bewoners twee jaar geleden voorstellen gedaan om de situatie te verbeteren. 

De gemeente heeft extra hindernissen en versmallingen gerealiseerd. Daarmee is de gemiddelde snelheid nu lager, maar de hindernissen werken alleen als er tegenliggers zijn. Zonder tegenliggers gaat het net zo hard als vroeger. 

Voor fietsers is de situatie verslechterd, omdat de versmallingen nu op de fietsstrook staan. 

Wethouder Heddes kwam met de toezegging dat hij binnenkort weer in gesprek gaat met de bewoners. Hij waarschuwde wel: voor grote aanpassingen moet geld worden gezocht.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. J.J. Wal
    J.J. Wal zegt:

    Als er bijna 1 miljoen uitgegeven kan worden voor een hockeyveld om o.a. een paar goede spelers te behouden en van zand naar water te gaan. Is er toch ook wel geld voor de veiligheid van de bewoners of telt die veiligheid niet mee.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: