SES heeft nog hoop op Popweekend

SCHAGEN – De Stichting Evenementen Schagen (SES) heeft de hoop nog niet opgegeven dat er komende zomer weer een Popweekend kan worden georganiseerd. 

Dat zegt Piet Hein de Boer, voorzitter van de SES, dinsdagmiddag in een interview op Noordkop Centraal Radio. 

Mocht het evenement doorgaan, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk op een afgesloten Markt zijn en moeten bezoekers kaarten kopen. 

In een normaal jaar worden de kosten voor het Popweekend deels betaald uit de opbrengsten van de Paasvee. Dat evenement gaat dit jaar opnieuw niet door. 

“Ondernemers gaan misschien toch iets organiseren op 6 april als de maatregelen het toelaten. Het wordt echter geen Paasvee, want er is geen vee”, vertelt De Boer. 

Hij hoopt dat er later dit jaar ook weer andere evenementen in het centrum kunnen worden georganiseerd. 

De Boer heeft aan den lijve ondervonden wat het effect is van alle coronamaatregelen. “Ik had drie zaken in de horeca, nu nog maar één”, vertelt hij. 

Hij stoort zich eraan dat een grote groep mensen zich niet laat vaccineren. “Dat is een belangrijke reden om delen van de economie op slot te gooien. Dat vind ik inmiddels wel een beetje vals eigenlijk”, vindt hij.

De Boer vindt dat wij moeten leren om, mét corona, de samenleving draaiende te houden. Hij vindt het geen oplossing om sectoren waar mensen genieten, zoals de horeca en de cultuursector, dicht te blijven gooien. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: