Seksspeeltje schokt schaakwereld

SCHAGEN – Schaaktalent Hans Niemann wordt ervan verdacht te hebben vals gespeeld tegen regerend wereldkampioen Magnus Carlsen. Pikant detail is dat het vermoedelijk ging via een buttplug die trilsignalen gaf om de beste zet te suggereren. 

Warner de Weerd, speler van het eerste team van Schaakclub Magnus uit Schagen, zegt dat de schaakwereld deze rel met samengeknepen billen volgt. “Dit is echt next level valsspelen” vertelt hij.

Toch zal valsspelen op Nederlandse schaaktoernooien volgens De Weerd  niet snel plaatsvinden. “Nederland heeft een verenigingscultuur met veel sociale controle. We schaken op basis van vertrouwen. Er is veel verbondenheid onderling”, aldus De Weerd.

Op de foto ziet u Warner de Weerd links, tijdens een wedstrijd van Schaakclub Magnus tegen Almere.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Patriek Westerman
    Patriek Westerman zegt:

    Zolang de Schager schaakwereld dit verhaal met samengeknepen billen volgt, zal er, mijns insziens, geen sprake zijn van buttplug-gebruik sprake zijn..

Reacties zijn gesloten.