Scootmobiel te water bij Burgerbrug

BURGERBRUG – Hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag om 0.15 uur massaal uitgerukt na de vondst van een scootmobiel in het water naast de Burgerweg in Burgerbrug.

Voorbijgangers sloegen alarm nadat zij een scootmobiel aantroffen in de waterkant. De bestuurder werd een eind verderop onderkoeld aangetroffen en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer van Warmenhuizen en het duikteam uit Heerhugowaard, twee ambulances, een traumahelikopter en meerdere eenheden van de politie kwamen met spoed ter plaatse.

Bijna een kilometer verderop werd de zwaar onderkoelde bestuurder aangetroffen op de Westfriese Zeedijk door twee voorbijgangers, een fotograaf en een bestuurder van een landbouwmachine.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het slachtoffer er aan toe is, werd niet bekend. Het traumateam kon onverrichter zake terug naar Amsterdam vliegen.

De booster is op de kant getrokken en naar het dorp geduwd. De exacte omstandigheden hoe de man, die slecht ter been is, na cafébezoek op de Westfriese Zeedijk belandde, zijn nog een raadsel.

(Foto: PRIO1 Schagen)

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):