Schrijver Kader Abdolah boekhandel Plukker

SCHAGEN – Schrijver en verteller Kader Abdolah kwam vrijdagavond 17 november naar boekhandel Plukker in Schagen voor zijn nieuwste en 26e boek ‘Voordat het laat wordt.

Abdolah vertelde niet over zijn boek, maar hoe hij zich vanaf zijn twaalfde verdiepte in de Westerse literatuur, waardoor hij geïnteresseerd raakte in de Westerse samenleving. Vanwege zijn politieke activiteiten in Iran moest hij vluchten en kwam via de Verenigde Naties in Nederland terecht. Hij wist altijd al dat hij net als zijn betovergrootvader schrijver wilde worden.

De Nederlandse taal, waarin hij wilde schrijven, leerde hij in eerste instantie door de Jip en Janneke boeken van Annie M.G. Schmidt.  Teug keren naar Iran is voor hem onmogelijk omdat hij dan wordt gearresteerd. In ‘Voordat het laat wordt’ gaat  hij met een vals paspoort  terug naar zijn vaderland en bereikt hij zijn ouderlijk huis, hoog in de bergen.

Het was een boeiende avond waar veel mensen op af kwamen.

(Foto’s Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: