Schoorldammerbrug vier nachten dicht

SCHOORLDAM – De Schoorldammerbrug is van maandagavond 19 tot vrijdagochtend 23 februari 4 avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor zowel autoverkeer als scheepvaart.

De provincie Noord-Holland treft voorbereidingen om de Schoorldammerbrug op afstand te bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de weg over de brug in de avonden en nachten afgesloten voor autoverkeer van 21.00 tot 5.30 uur. Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit één punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer.

Voor auto’s is er een omleidingsroute aangegeven op de borden. De route richting het noorden loopt via de N9, N248 en N245 via Schagen en Warmenhuizen. De route richting het zuiden loopt via de N9, N245 via Alkmaar en de N504. Deze omleidingen kunnen zorgen voor ongeveer 30 minuten extra reistijd.

(Foto: Provincie Noord-Holland / Michiel Wijnbergh)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):