Schoonmakers en hovenier in zonnetje gezet

DEN HELDER – De ondernemersvereniging van het Ravelijncenter in Den Helder heeft de schoonmakers en hovenier in het zonnetje gezet omdat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het onlangs verworven Keurmerk Veilig Ondernemen.

Het Helderse winkelgebied het Ravelijncenter is bekroond met een 5e ster van het Keurmerk. Met het behalen van de 5e ster heeft het Ravelijncenter bewezen schoon, heel en veilig te zijn. De stoeptegel met daarop de 5e ster is woensdag 22 juni feestelijk geplaatst op het Ravelijncenter.

Voorafgaand aan de plaatsing werden de vaste partners die de buitenruimte verzorgen in het zonnetje gezet. Brian, Harm, Govert en Elvis van Reakt ruimen dagelijks alle zwerfafval op dat zij op het Ravelijncenter tegenkomen. Ook legen zij de prullenbakken zodat deze schoon en beschikbaar zijn voor klanten. Hollander Hoveniers verzorgt het groenonderhoud op het Ravelijncenter.

Omdat het Ravelijncenter door de gemeente niet officieel als winkelgebied is aangemerkt zorgen de ondernemers zelf voor extra onderhoud.

Hiervoor hebben zij contracten afgesloten met Reakt en Hollander Hoveniers. Reakt heeft ook een locatie op het Ravelijncenter waar zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpen in het dagelijks leven. 

In het KVO-traject werken ondernemers, eigenaren, politie, gemeente en brandweer samen aan een schoon en veilig winkelgebied. Dit betekent voor het winkelend publiek dat ze erop kunnen vertrouwen dat het gebied jaarlijks wordt nagelopen door de betrokken partijen. Zaken die vies, stuk of slecht verlicht zijn, worden hersteld.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: