Scholen aan de slag met inclusief onderwijs

ANNA PAULOWNA – Teamleden van negen verschillende scholen, die aangesloten zijn bij Scholengroep Anna Paulowna, kregen maandag scholing over inclusief onderwijs. 

Op de studiedag konden teamleden van de scholen onder andere meedoen aan verschillende workshops die te maken hebben met inclusief onderwijs. “Het doel van vandaag is om te kijken waar de scholen staan als het gaat om inclusie. We vinden het belangrijk dat alle leerkrachten meepraten en meedenken over dit thema. We doen al veel met inclusie, maar het kan nog beter”, laat Renée Zwaan, directrice van OBS Frankendael, weten.

Volgens Teske Mensonides, voorzitter van Scholengroep Anna Paulowna en directrice van IKC De Bloeikas, is de samenwerking tussen scholen van Surplus en Sarkon bijzonder. “We worden ondersteund om samen te werken, omdat dit een groot onderwerp is. De samenwerking tussen scholen, besturen, partners en het samenwerkingsverband is heel intensief en dat is bijzonder.”

(Foto’s: aangeleverd)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. X
  X zegt:

  Dat is niet wat bedoeld wordt. Het gaat om leerlingen met speciale behoeften. Zowel op leer – als op gedragsgebied. Of bv leerlingen met gehoor- of spraak taal problemen.

 2. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Kunnen ze nirt vergaderen over hoe we het onderwijs naar een hoger plan kunnen tillen.
  Iedereen accepteren komt van huis uit.
  Er zijn bevolkingsgroepen en of geloven die totaal niet tolerant zijn.
  Misschien deze mensen geen toegang geven tot onze beschaving.
  Dit is niet aan scholen maar aan Den Haag.
  Niet tolerant is exit Nederland.

Reacties zijn gesloten.