Scheuren in huizen door heien De Veldwachter

SCHAGEN – Meerdere bewoners van de Zuiderweg en Dorpen in Schagen hebben last van schade aan hun huis door de heiwerkzaamheden die momenteel worden verricht voor project ‘De Veldwachter’.

Een bewoner van de Zuiderweg vindt de trillingen absurd. “We wisten dat we overlast zouden ervaren, maar dat het zo erg zou zijn hadden we niet verwacht.”

“We ervaren normaal al trillingen door verkeer, omdat het wegdek bij de voormalige uitrit van Oudshoorn ontzettend slecht is. Door het slaan van de palen ontvangen we nu zelfs zoveel trillingen dat diverse huizen schade hebben.”

Raymond Gildemeijer van Bot Bouw is hoofduitvoerder van project ‘De Veldwachter’. Hij bevestigt dat het asfalt in slechte conditie is. “Als ik hier aan kom rijden dan geeft zelfs mijn Flitsmeister-app aan dat ik op moet passen voor een slecht wegdek.”

De heiwerkzaamheden kunnen volgens Gildemeijer gewoon doorgaan. “In de bouwvergunning staat dat wij de palen gewoon mogen heien. We hebben tot nu toe twee klachten gehad. Dat wordt opgepakt door de verzekeraar.”

Op twee gevels van huizen van de Zuiderweg en Dorpen is meetapparatuur geplaatst. Volgens een van de bewoners geeft de apparatuur aan dat de grenswaarden fors worden overschreden.

De gemeente Schagen doet ook metingen en deelde deze metingen met de bewoners van de Zuiderweg en Dorpen. 

Gildemeijer laat weten dat de gemeente Schagen de afgelopen dagen langs is geweest bij uitvoerders van project ‘ De Veldwachter’. “Ik weet dat er is gesproken met de gemeente, maar ik heb niets gehoord over het stoppen van onze heiwerkzaamheden. Ik ga er daarom ook vanuit dat we door kunnen gaan”, besluit de hoofduitvoerder van het project. 

De gemeente heeft nog niet gereageerd.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  We moeten nog jaren omrijden en omlopen. Overlast van heien. Dat heien kan trillingsloos doorschroefpalen. De heipalen die nu de grond ingaan gaan dorvervuilde aardlagen. Dus zullen deze palen niet meer goed zijn en uit een vallen.
  Die huisjes worden veel te duur en zullen vervangen worden door bodem vervuiling. Alle buizen door die vervuilde grondlagen gaan corroderen en gaan buiten werking.
  Die mensen die daar komen te wonen zullen ook overlast van het spoor en overweg en de dagelijkse zuiderweg files.

 2. Nicolas
  Nicolas zegt:

  Het gaat er wel op lijken dat gemeente Schagen inzake plan de Veldwachter een eigen agenda heeft.

Reacties zijn gesloten.