Schapenwonder in Haringhuizen (video)

HARINGHUIZEN – Op zondag 29 oktober is er bij schapenfokker Wout Rodenburg uit Haringhuizen iets bijzonders gebeurd, er zijn namelijk drie lammetjes geboren. 

De schapenfokker liep zondag nietsvermoedend het weiland in en zag tot zijn grote verbazing een lammetje. “Dit heb ik in mijn hele schapencarrière nog nooit meegemaakt. Dat er lammetjes worden geboren in oktober is uniek”, geeft Rodenburg aan.

Zes schapen van de in totaal meer dan vijftig schapen van Rodenburg zijn in de afgelopen maanden overleden aan blauwtong. De lammetjes zorgen voor een glimlach op het gezicht van de schapenfokker uit Haringhuizen. “In deze depressieve periode is dit een mooi lichtpuntje.”

De lammetjes hebben nog geen naam gekregen van Rodenburg. “Als mensen met leuke namen komen dan zijn die welkom.” Suggesties voor namen kunt u sturen naar redactie@noordkopcentraal.nl

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):