Scholen bereiden zich voor op lockdown (Video)

SCHAGEN – Scholen in de gemeente Schagen bereiden zich voor op een mogelijke lockdown. Deze zou volgens insiders aankomende maandag al ingaan. 

Op de Aloysiusschool in Schagen wordt vrijdag lesmateriaal meegegeven aan de leerlingen. In een memo naar alle ouders meldt directeur John Bruinsma: “We vragen u als ouders, als het echt gaat gebeuren, om net als wij weer even diep te zuchten en deze uitdaging weer met ons aan te gaan.”

Ook het Regius College is op alle scenario’s voorbereid. “We wachten de persconferentie af. Aankomend weekend informeren we de leerlingen over het afstandsonderwijs, als dat er komt”, stelt directeur Anne Hoekstra. 

Voor het Clusius College is het volgens directeur Rob Dekker onmogelijk om volledig thuisonderwijs aan te bieden vanwege de praktijklessen. De school treft voorbereidingen en stelt onder andere een roulatieschema voor leerlingen op om bijvoorbeeld de dieren te verzorgen.  

Directeur Renee Zwaan van OBS Frankendael in Callantsoog meldt: “We bereiden de kinderen voor op het thuisonderwijs. Dat ze weten hoe ze moeten inloggen, hoe het ook alweer allemaal werkt, wat er van ze verwacht wordt en ook vooral: waarom gaan we in lockdown?” 

Basisschool Sint Joseph in Burgerbrug gaat donderdagmiddag de mogelijkheden bespreken, vertelt juf Rinka Schuijt. “Materiaal meegeven is zeker een optie. We gaan vanmiddag na schooltijd in overleg, want we staan nu nog gewoon voor de klas!” 

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):