Schager kunst toegankelijk via Makado (Video)

SCHAGEN – “Maak de Schager kunstcollectie toegankelijker door enkele schilderijen in vitrines voor dode wanden in Makado te hangen” is de suggestie die Rutger Jan Bredewold (voorzitter Kunstcommissie Schagen) deed aan cultuurwethouder Joke Kruit.

Het idee werd door haar omarmd. “Lijkt me een geweldig idee. We gaan kijken of we dat ten uitvoer kunnen brengen en ik haal mijn collega wethouder Jelle Beemsterboer erbij wat die ervan vind”.

De unieke Schager kunstcollectie van ruim 600 stukken hangt voornamelijk in de werkruimten van het gemeentehuis en op het Regius college. De collectie is ontstaan door schenkingen en aankopen van de gemeente Schagen. Ook het Regius heeft verschillende kunstwerken aangekocht.

De collecties zijn in uitstekende conditie, aldus de wethouder. Maar de toegankelijkheid zou beter kunnen. Een tijdelijke expositie van een selectie van de kunst uit het gemeentehuis elders zou een optie zijn, mits de nodige waarborgen voor onder andere veilig transport aanwezig zijn.

Voor kunst op rotondes is politiek draagvlak aanwezig alsmede de benodigde € 60.000,-. De Kunstcommissie Schagen is bezig met het uitwerken van de procedure voor rotondekunst.

Realisatie kan nog even op zich laten wachten, maar rotondekunst zal gerealiseerd zijn voordat Joke Kruit als wethouder vertrekt, was haar belofte.

Een gesprek met Joke Kruit en Rutger Jan Bredewold is te zien in een video reportage gemaakt door Joop Luten op [url|https://www.youtube.com/watch?v=bdWcsfwziVA|Noordkop Centraal TV|ext].

(Foto’s: Joop Luten)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):