Schager Compliment voor Piet Kleverlaan

WAARLAND – Piet Kleverlaan uit Waarland heeft vrijdag het Schager Compliment gekregen. 

Klaverlaan zet zich al vele jaren in voor Molenhuijs Waarland. Wethouder Puck de Nijs-Visser kwam vrijdagmiddag als verrassing naar de bestuursvergadering van Stichting Molenhuijs Waarland. Van haar kreeg Piet het compliment voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid voor de stichting.

Piet is vanaf 1998 bestuurslid geweest bij de Stichting Molenhuijs Waarland. Hij is mede oprichter en is bestuurslid, penningmeester en notulist geweest. Bij de inrichting van het museum is hij, met grote aandacht voor de historische details, betrokken geweest. Hij blijft voor het museum nog actief als vrijwilliger.

Piet heeft in 1990 ook mede aan de wieg gestaan van de Stichting Waarland van Toen. Hij is de grote motor achter het jaarblad ‘Toendertoid’, waarin verhalen over de geschiedenis van Waarland worden verteld. Hij heeft veel kennis van de geschiedenis van Waarland.

In 1972 begon Piet bij de W4, het dorpsblad voor Waarland. Daar was hij tot 2008 actief. Nog steeds verzamelt hij actuele artikelen, die gebruikt worden in de jaarlijkse kroniek.

Piet is voorgedragen voor het Schager Compliment door het bestuur van de Stichting Molenhuijs Waarland, W4 en Stichting Waarland van Toen. Ze willen hem met het compliment bedanken voor zijn intensieve en langdurige inzet om de geschiedenis van Waarland te onderzoeken en te behouden.

(Foto: Pierre Mettes)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):