Schager Compliment voor Mariette en Jeroen

SCHAGEN – Twee mensen in de gemeente Schagen werden zondagmiddag volkomen overrompeld door burgemeester Marjan van Kampen die hen een Schager Compliment kwam uitreiken.

De eerste was voorzitter van zangvereniging Excelcior, Mariëtte Berbee tijdens het prachtige concert dat Excelcior onder leiding van dirigent Arwin Kluft gaf in de kerk in Dirkshorn gaf.

Zij kreeg de speld voor haar inzet en betrokkenheid bij het opzetten van kraamklinieken in Uganda. In het dagelijks leven is zij verpleegkundige op de couveuse-afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar.

Met haar echtgenoot maakte zij in 2007 een rondreis door Uganda en bezocht onder andere een kraamkliniek in de hoofdstad Kampala, de enige voor het hele land. In 2008 heeft Mariette een aantal maanden als vrijwilligster in dat ziekenhuis gewerkt en besloot de stichting ‘Een betere start’ op te richten.

Ook heeft zij met een positief resultaat meerdere kraamklinieken opgezet en is nog steeds de drijvende kracht.

De tweede die werd verrast met de Complimentspeld was Jeroen Tijm tijdens de jaarlijkse feestmiddag in Ahoj in Tuitjenhorn van Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel. In 2001 kwam Jeroen Tijm ter ore dat er nogal wat buslijnen in de kop van Noord-Holland zouden verdwijnen.

Reizend over het internet ontdekte hij dat in het land buurtbusverenigingen bestonden. Na overleg met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Zijpe en Harenkarspel en busmaatschappij Connexxion werd dat jaar Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel opgericht.

Op 2 januari 2002 ging de buurtbus rijden met vrijwillige chauffeurs die allemaal een opleiding kregen. Inmiddels rijden er twee bussen volgens dienstregeling, de lijnen 406 en 411. Deze bussen vervoeren jaarlijks 20.00 heel tevreden passagiers.

Zowel Jeroen Tijm als Mariette Berbee waren zeer aangedaan door dit welverdiende compliment.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):