Schagen wil sneller bouwen

SCHAGEN – De gemeente Schagen steunt een oproep van de M50 om 65.000 woningen te bouwen in middelgrote gemeenten in het land. 

In de M50 zijn 50 middelgrote gemeenten in het land vertegenwoordigd. In een gezamenlijk persbericht zeggen ze dat de middelgrote gemeenten sneller en goedkoper woningen kunnen bouwen dan grotere gemeenten.

Komende donderdag legt de M50 een gezamenlijk woningbod bij minister Hugo de Jonge op tafel. Wethouder Simco Kruijer van Schagen is daar bij.  

Om de publieke tekorten voor woningbouw af te dekken is een bijdrage van het rijk noodzakelijk, maar het aantal middelgrote gemeenten die een bijdrage van het rijk krijgen is relatief laag. Ook constateert de M50 drempels in het beleid van het kabinet die het bouwen in middelgrote gemeenten sterk bemoeilijken.

In het persbericht heeft de M50 ook kritiek op het rijk en de grote gemeenten. Ambtenaren van middelgrote gemeenten verdwalen vaak in alle overlegorganen, impulskamers en projectpotjes. 

“Wij zoeken handjes in plaats van meedenkers. Wij willen stenen stapelen in plaats van advieskosten maken”, schrijft de M50. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Helemaal mee eens Peter, Juliana riep het eind jaren 60 al, Nederland wordt te vol. En moet je nu zien, half Afrika trekt hier tegenwoordig een uitkering en neemt alle huizen in beslag. onze kinderen moeten nodgedwongen tot hun 35e tuis wonen omdat alle huizen naar de “status”houders gaan. Wat voor status hebben de Nederlanders tegenwoordig nog?

  Beantwoorden
 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  De gemeenten moeten minder statushouders willen. En gecontroleerde immigratie !
  Dit is het werkelijke probleem.
  Overal zijn quotums voor. Behalve voor de vrije inloop in Nederland. Volgend jaar weer ruim 80.000 huizen nodig lees ik net !!!!!

  Nederland word op deze koers één grote stad.
  Dat onze jeugd 10 jaar of langer op een huis moeten wachten is er nooit een prioriteit geweest om meer huizen te bouwen.
  Echt schandelijk wat er gebeurd. Iedereen die hier aan meewerkt is werkelijk gestoord en moet behandeld worden.
  En maar ja knikken naar Den Haag.

  Gaaf landje !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: