Schagen opnieuw last van bankpasfraudeur

SCHAGEN – Een 24-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor het ontfutselen van tientallen bankpassen van slachtoffers in Enkhuizen en Schagen.

De man deed zich voor als postbezorger en belde zijn slachtoffers op over een niet-bezorgd pakketje. Vervolgens kwam hij het pakketje alsnog bezorgen en daarbij moesten de ontvangers € 1,- pinnen op een mobiel pinapparaat.

De man keek de pincode af en verwisselde de bankpas voor de bankpas van een voorgaand slachtoffer. Na deze babbel- en wisseltruc pinde de man grote bedragen met de gestolen bankpassen.

De verdachte werd vastgelegd op camera bij een aankoop in een kledingwinkel in Enkhuizen. Ook het kenteken van de auto waarmee hij vervolgens vertrok, is vastgelegd op camera. 

De man werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in Utrecht toen hij met een gestolen bankpas een telefoon wilde kopen, meldt politie.nl. Bij zijn aanhouding had de verdachte nog vier bankpassen op zak die niet van hem waren. 

Op politie.nl staan tips hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt van bankpasfraude.

(Foto: politie.nl)

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):