Schagen leeft mee met slachtoffers aardbeving

De gemeente Schagen hangt vanaf 8 februari de Nederlandse vlag op het gemeentehuis halfstok. Dat vanwege de hevige aardbeving die maandag plaatsvond in Turkije en Syrië.

Miljoenen inwoners van Turkije en Syrië zijn op 6 februari getroffen door een verwoestende aardbeving, die werd gevolgd door een hele reeks van grote naschokken. Ook inwoners van de gemeente Schagen maken zich grote zorgen over het lot van hun familieleden, vrienden en dierbaren in Syrië en Turkije.

Vele duizenden reddingswerkers vanuit de hele wereld zijn in Turkije en Syrië op zoek naar overlevenden. De getroffen gebieden zijn inmiddels bereikt door reddingsteams, maar er is nog veel versterking nodig om zo snel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen. Een team Nederlandse reddingswerkers vertrok maandagavond 6 februari naar de getroffen gebieden.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen wenst iedereen die familie en vrienden in Turkije of Syrië heeft verloren of nog in onzekerheid zit heel veel sterkte.


Publicatiedatum: 8 februari 2023
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 156
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):